Een woordje uit het hart
Verkiezingen zijn een combinatie van een programma en van mensen. Ons programma kunt u downloaden op deze website. We willen u niet overtuigen met onhaalbare beloftes. Daarom zeggen we op blz 4 “Een goed programma is een realistisch programma”. En op blz 21 verduidelijken we hoe we ons programma financieren. We geloven dat deze eerlijkheid ons onderscheidt van andere partijen.
Onze mensen, daar vindt u ook meer over op deze website. We hebben jongere mensen en oudere mensen. Mensen met tijd voor het verenigingsleven en allerlei socioculturele evenementen, mensen wiens agenda overvol is met taxichauffeur spelen voor hun kinderen. Mensen met practische scholing; mensen met theoretische scholing. Mensen die het druk hebben om loopbaan en gezinsleven te combineren. Mensen op pensioen of mensen die studeren.
We vinden het belangrijk deze diversiteit op onze kieslijst te combineren omdat de waarheid meerdere zijden heeft. Ieder van onze kandidaten vertegenwoordigt vanwege zijn/haar achtergrond een bepaald perspectief dat mag gehoord worden. Een democratie moet een afspiegeling zijn van de samenleving. Je moet mensen samen brengen die vanuit een verschillende achtergrond komen, maar toch een gemeenschappelijk engagement delen. Dat is het moeilijke, het boeiende en ook waardevolle er aan.
Uit respect voor onze kandidaten: neem de tijd om te lezen waar zij voor staan. En per uitbreiding. Neem gerust ook de tijd om te lezen waar de kandidaten van andere partijen voor staan. Want ook zij staken hun nek uit. Zo kunt u bewust kiezen.
En nu… meer over mezelf
Onze kandidaten kunnen het bevestigen: Chris kan zagen. En de twee onderwerpen waar je me moeilijk over kunt laten zwijgen zijn: (i) de Boutersemse flamingo; (ii) de Boutersemse gemeentefinanciën.
Met politiek heeft onze flamingo heel weinig te maken. Maar wist je dat dat de oudste flamingoresten ter wereld aan de rand van Butselbos gevonden zijn: Adelalopus hoogbutseliensis. Als je niet op mij stemt, kun je me nog altijd een plezier doen door het boek dat ik erover schreef te kopen: “Boutersem, 33 miljoen jaar geleden”, te koop in de bib (5 euro).
En dan de gemeentefinanciën. Daar kun je over lezen in ons programma. Maar toch even persoonlijk. Ik was een jong student toen de toenmalige minister van begroting Mathot zei dat de overheidsschuld zou gaan zoals hij gekomen was. Automatisch. Vandaag dragen we nog steeds de gevolgen van dat onzalige tijdperk. Vandaar dat ik me voorgenomen heb wanneer ik ooit de verantwoordelijkheid zou krijgen over een budget, de zaken anders aan te pakken. Niet doorschuiven van de problemen naar volgende generaties, dat is immers ook een vorm van sociale rechtvaardigheid.
Wie is Chris verder?
- Doet aan sport… af en toe
- 56 jaar oud, maar “dat besef ik nog niet: wat gaat de tijd toch vlug”
- Eerste schepen, bevoegd voor veel te veel (financiën, cultuur, onderwijs, kinderopvang, milieu, strategische verkeersprojecten, dwz fietspadenplannen)
- Licenciaat-doctorandus economische wetenschappen, Master of Business Administration, Doctor in Politieke Wetenschappen
- Risico-adviseur in de financiële sector
- Zetelt samen met 29 andere Europeanen in de Stakeholder Group van ESMA, de Europese overheid om de financiële markten te controleren (opgericht na de financiële crisis).
Waar is Chris het meest fier op?
- Boutersem was in 2012 op weg naar het failliet. Vandaag zijn we een financieel gezonde gemeente.
- Cultuur (incl kunstonderwijs) op de kaart te hebben gezet (kunstroute, herdenking WO1…).
- Ondanks stijging geboortecijfer, geen wachtrijen in onderwijs
Waar staat Chris voor als hij het niet heeft over de gemeentefinanciën?
- “We moeten ook durven luisteren naar de mensen die zwijgen.” Aanvoelen wat belangrijk is, niet ons druk maken over de laatste Facebook-discussie;
- Afwerken wat we in gang gezet hebben: fietspadennetwerk